Nie bardzo wiem, czy pasuje tutaj, ale w końcu to 'kuchnia'.
Sałatka KimChi robiona według tego przepisu:
http://www.olgasmile.com/kimchi.html
Pasty paprykowe do dostania na Allegro, mąka ryżowa w hipermarketach.
Smacznego!
			
			
									
									Sałatka koreańska KimChi (Zlot jesień 2015)
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- acia1065
- Posty: 183
- Rejestracja: 29 lis 2011, 09:51
- Lokalizacja: małopolska
- Gadu Gadu: 3955209
- Tytuł użytkownika: Acia
- Płeć:
- Kontakt:
Ja robiłam tak: http://acia1065.blogspot.com/2012/10/kimchi.html
			
			
									
									"Człowiek jest tym, co je" Feuerbach
						Re: Sałatka koreańska KimChi (Zlot jesień 2015)
Jeśli mam pisać szczerze, to kapustę można pomieszać z dowolnymi warzywami w dowolnych proporcjach, kapucha w największej ilości (powiedzmy tak umownie połowa masy) i trzeba patrzeć by nie były łodygi włókniste lub coś dominowało w kierunku niepożądanego smaku. Ja robię kiszonki mix'y rośliny uprawne/dzikie. Nie trzeba trzymać się sztywno przepisu ale REGUŁY: miękkie części, zdrowe, opłukane roślin jadalnych. Nie zasypywać, tylko zalać solanką (1 kopiata łyżka stołowa soli kamiennej na litr wody) przyprawy z głową (szczególnie ostre) i wychodzą!
			
			
									
									
						 
			
 . Ale aż 1 szklanka soli, mają rozmach s******syny
. Ale aż 1 szklanka soli, mają rozmach s******syny 
