 Spróbuję bez.
 Spróbuję bez.Viragolo - tak chyba zrobię. Albo może marynata super płynna bez żadnych suszek, z której potem wyczyszczę mięso?
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
 Spróbuję bez.
 Spróbuję bez.W moim przepisie sól załatwia ten problem,jednak racja trzeba uważać.viragolo pisze:"te kawałki z tłuszczykiem okazały się najlepsze hehehe" - ktoś się orientuje jak to jest z jełczeniem tłuszczu po czasie?
Proponuję wszystkie zioła utrzeć w moździerzu na pastę. Płynna marynata nie zachowa aż takiego aromatu w mięsie. Jeżeli jest za rzadka wystarczy podgrzewać lekko aby odparowała woda. Później natrzeć mięsko - jak wszystko wyschnie będzie pycha. Jeżeli będziesz podgrzewać to nie za mocno bo np. czosnek zmienia smak przy wysokiej temperaturze a papryka może być gorzka..Apo pisze:Wcale się przy niej nie upieram, ot taki był przepisSpróbuję bez.
Viragolo - tak chyba zrobię. Albo może marynata super płynna bez żadnych suszek, z której potem wyczyszczę mięso?

 
  . Suszarka która (działa cały czas bez dodatkowych kosztów) suszy powoli bez użycia temperatury, wręcz odwrotnie, jeszcze nieźle chłodzi (ale przy tym suszy, niska temperatura nie utrzymuje wilgoci). To gwarantuje zachowanie większej ilości witamin i innych składników moim zdaniem (porównując ze standardową suszarką która grzeje). Jeszcze dziś zaczynam testy co da się tak suszyć a co nie, dzięki za mega pomysł !
. Suszarka która (działa cały czas bez dodatkowych kosztów) suszy powoli bez użycia temperatury, wręcz odwrotnie, jeszcze nieźle chłodzi (ale przy tym suszy, niska temperatura nie utrzymuje wilgoci). To gwarantuje zachowanie większej ilości witamin i innych składników moim zdaniem (porównując ze standardową suszarką która grzeje). Jeszcze dziś zaczynam testy co da się tak suszyć a co nie, dzięki za mega pomysł ! Aczkolwiek trochę zajęło ustawianie jej odpowiedniej temperatury, bo zdarzało się, że potrawy położone w niektórych miejscach potrafiły zamarzać
 Aczkolwiek trochę zajęło ustawianie jej odpowiedniej temperatury, bo zdarzało się, że potrawy położone w niektórych miejscach potrafiły zamarzać   Teraz jest chyba ustawiona na 4 st C.
 Teraz jest chyba ustawiona na 4 st C. 
  ).
 ).