Przygotowanie kury i królika
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Rzez
- Gadu Gadu: 2437677
- Tytuł użytkownika: F&L
Przygotowanie kury i królika
Hej
W celach instruktażowych.
Polecam całą serię, całkiem ciekawie przedstawia tamtejszą rzeczywistość. Taka brytyjska "Kawaleria powietrzna".

W celach instruktażowych.
Polecam całą serię, całkiem ciekawie przedstawia tamtejszą rzeczywistość. Taka brytyjska "Kawaleria powietrzna".
Brutalne ? Ludzie. To się dzieje w każdym normalnym gospodarstwie prawie codziennie. To normalny sposób zabijania kur i królików. Jak to kiedyś widziałem pierwszy raz też myślałem, że to takie straszne. Na tym filmie to oni są uduchowieni bo gadają do tych zwierząt i głaszczą. To niecodzienne. Żaden rolnik nie gada do królików i kur. W łeb i do gara.

- wojtekzerek
- Gadu Gadu: 4865584
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Hmm, to szkolenie to nie tylko 'przygotuj sobie kolację' ale bardziej 'zabij kolację gołymi rękoma' dla tego też humanitaryzm zszedł na dalszy plan.

"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
						- 

Treasure Hunter
- Tytuł użytkownika: DD Hammocks
- Kontakt:
- wojtekzerek
- Gadu Gadu: 4865584
Chyba, że wychodzimy z założenia, że samo zabijanie zwierząt jest niehumanitarne   Ale w przypadku kur czy królików to chyba błąd.
  Ale w przypadku kur czy królików to chyba błąd.
edit:
Heh, ten sposób zabijania kury patykiem jest też pokazany u Raya Mearsa (Extreme Survival, s2e4 - Military Survival), właśnie przyuważyłem

Ale w przypadku kur czy królików to chyba błąd.
  Ale w przypadku kur czy królików to chyba błąd.edit:
Heh, ten sposób zabijania kury patykiem jest też pokazany u Raya Mearsa (Extreme Survival, s2e4 - Military Survival), właśnie przyuważyłem

Carry less by knowing more.

Jak byłem gnojkiem, to pojechałem do znajomych na wieś. Akurat zobaczyłem, jak odrąbują głowę kurze. Jakie było moje przerażenie jak ta kura zaczęła biec za mną bez głowy. Uciekałem aż się za mną kurzyło.
  Jak byłem gnojkiem, to pojechałem do znajomych na wieś. Akurat zobaczyłem, jak odrąbują głowę kurze. Jakie było moje przerażenie jak ta kura zaczęła biec za mną bez głowy. Uciekałem aż się za mną kurzyło.