Chciałbym się ciebie poradzić. Pierwszy raz robię PEMMICAN. Oczywiście zacząłem od suszenia wołowiny. Pokroiłem ją i trochę posoliłem, potem wstawiłem do piekarnika na 65 stopni na około 2 i pół godziny. Piekarnik miał włączony termoobieg i co jakiś czas otwierałem drzwiczki żeby uleciała para. Mięso potem ususzyło się na grzejniku. Spróbowałem go i nie było ciekawe w smaku
 tzn. trochę mdłe. było do końca ususzone bo pociemniało zmniejszyło się itp.
   tzn. trochę mdłe. było do końca ususzone bo pociemniało zmniejszyło się itp. I tu pytanie
Czy tak powinno być? Coś zrobiłem nie tak? Co zrobić żeby miało inny smak?

.  Dzik (czy dziki) podobno z legalnego odstrzału (prokuratura badała sprawę i nie było to mięso skłusowane).
 .  Dzik (czy dziki) podobno z legalnego odstrzału (prokuratura badała sprawę i nie było to mięso skłusowane). nawet moje dzieci zjadly duza czesc) Przede wszystkim problem jest z suszeniem. Jesli nie mamy goracych kaloryferow lub profesjonalnej suszarki ie wyjdzie nam  nic co by wytrzymalo rok. Co najwyzej zrobimy mila zakaske na 2-3 miesiace.
 nawet moje dzieci zjadly duza czesc) Przede wszystkim problem jest z suszeniem. Jesli nie mamy goracych kaloryferow lub profesjonalnej suszarki ie wyjdzie nam  nic co by wytrzymalo rok. Co najwyzej zrobimy mila zakaske na 2-3 miesiace.