nicco pisze:mwitek, Różnica polega głównie na tym, że puszka Badi,ego jest ociekaczem i taką ją kupił, sprzedawane były w Ikei lub Tesco (taka ich konstrukcja), natomiast moja to Termos ze stali nierdzewnej. Otwory dolne mają dostarczyć powietrze potrzebne do palenia, górne do odprowadzenia dymu aby nie zadusić płomienia a te mniejsze są do wprowadzenia szpilek co reguluje poziom naczynia z wodą i inne patenty w zależności od zastosowanego paliwa, itp.
Ostatnio trafiłem tanio taki sam ociekacz w Pepko oraz litrową puszkę z przykrywką, która ładnie mieści się w środku - ponieważ cena była atrakcyjna, nie mogłem odmówić sobie takiego zestawu (jest większy i zajmuje więcej miejsca).
[ Dodano: 2011-02-03, 21:24 ]
Widzisz nie odpowiedziałeś na moje pytanie.
Wiem skąd wzięła się puszka Baldiego, przeanalizowałem, też zdjęcia twojej kuchenki, więc napisałeś mi wszystko co już wiem! Chodzi mi o to czy jest różnica w "cugu" i czy rozmieszczenie dziur wpływa w jakikolwiek sposób na gotowanie.
[ Dodano: 2011-02-04, 10:21 ]
To o czym mówi ten facecik,
z jednej strony robi kilka dziur z drugiej trójkąt na dokładanie paliwa i odejście dymu, coś tam wspomina o działaniu jak komin, ciekawe tylko jakby na przykład postawił na tym patelnie czy by nie zadusiło ognia