Survivalowa alternatywa dla paintballa w lesie(ekologiczna!)

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
LeElectro
Gadu Gadu: 604208
Post autor: LeElectro »

Brightgrey czujemy się troszkę starsi :)

Wybór pada na procę :)
Powiedzcie mi jeszcze, proszę, jakie owoce będą dobre ? Najlepszy byłby taki "ranking". Bo może się nam termin zmieni i zrobimy to w zimę (będzie kamuflaż z tej stylowej koszulki :mrgreen:) , a może też w najbliższym czasie, chociaż jest jeszcze kwestia kupna procy, a co za tym idzie - zebrania forsy. Bo jeżeli by się to powtórzyło to na pewno nie stracimy na procach :)
Obrazek
Awatar użytkownika
thrackan
Gadu Gadu: 2123627
Tytuł użytkownika: Manufaktura strużyn

Post autor: thrackan »

LeElectro pisze:chociaż jest jeszcze kwestia kupna procy,
Bez jaj... to już lepiej kupcie porządne maski na twarz a proce sami zróbcie. Trochę rzeźbienia w drewnie, wenflon, kawałek skóry albo twardej gumy na podkładkę na na amunicję i gotowe. Pooglądaj obrazki.
Awatar użytkownika
Fredi
Tytuł użytkownika: Fredne Zło..
Post autor: Fredi »

no kurcze...zeby jeszcze proce kupowac to juz jest profanacja totalna....

widac , dzisiaj nie ucza jak wykorzystac blaze po rozdartej pilce do nogi, i że proce rosną w lesie... :)
"Nie sztuką jest umrzeć, znacznie trudniej jest żyć."
Awatar użytkownika
mgr_scout

Post autor: mgr_scout »

a kto dziś gra w prawdziwą piłkę :cry:
Awatar użytkownika
LeElectro

Nie chodzi mi o to, że proca dla wszystkich, ale dla niektórych na pewno. Ja swoją nawet wolałbym wystrugać, bo dla mnie to raczej przyjemność, ale wspominałem już jakich mam kumpli, prawda ? :roll:

A co do tego - jakie drewno najlepsze ? Ostatnio ciąłem shurikeny, oczywiście z niepowodzeniem, ale robiłem to w domu. Przeleżały dwa dni i popękały w połowie, drzewo było wiśniowe, albo śliwkowe, nie wiem :)
Obrazek
Awatar użytkownika
wolfshadow
Tytuł użytkownika: tuptuś leśny

Post autor: wolfshadow »

LeElectro pisze:Ja swoją nawet wolałbym wystrugać, bo dla mnie to raczej przyjemność, ale wspominałem już jakich mam kumpli, prawda ?
Pierwszą procę zrobiłem samodzielnie w wieku lat 7. Pamiętam do tej pory bo pociąłem jedną rękawicę z fajnej miękkiej gumy (jak blaza) i język... ze skórzanego buta mojego staruszka na łatkę. Do tej pory mi to wypominają. :-)

Ruszcie się sprzed monitorów....
Awatar użytkownika
thrackan
Gadu Gadu: 2123627
Tytuł użytkownika: Manufaktura strużyn

Post autor: thrackan »

LeElectro pisze:A co do tego - jakie drewno najlepsze ?
Akurat procę typu Y możesz zrobić z pierwszej lepszej sztywnej gałęzi o odpowiednim kształcie. Ale jeżeli chcesz rzeźbić bardziej zaawansowane typy, to najlepiej wybierz drewno suszone kilka miesięcy w ciepłym pomieszczeniu, albo zwyczajnie zapytaj stolarza o takie klocki.
Awatar użytkownika
pepin666
Post autor: pepin666 »

LeElectro pisze:Brightgrey czujemy się troszkę starsi :)

Wybór pada na procę :)
Powiedzcie mi jeszcze, proszę, jakie owoce będą dobre ? Najlepszy byłby taki "ranking". Bo może się nam termin zmieni i zrobimy to w zimę (będzie kamuflaż z tej stylowej koszulki :mrgreen:) , a może też w najbliższym czasie, chociaż jest jeszcze kwestia kupna procy, a co za tym idzie - zebrania forsy. Bo jeżeli by się to powtórzyło to na pewno nie stracimy na procach :)
a rozważałeś pukawki? Łatwiejsze ładowanie. I tania
Awatar użytkownika
LeElectro

pepin666 wróć na poprzednią stronę :)

thrackan jak już coś robić to aby było porządne i troszkę przeżyło, nie chcę jednorazówki. Mam zamiar się troszkę bardziej przyłożyć do budowy, żadne tam rzeźby, po prostu ładnie obrobione wg mnie, a po za tym większa satysfakcja jest po zrobieniu takiego czegoś :)

wolfshadow i mi się kiedyś zdarzyło zrobić procę :mrgreen: Chociaż będąc mniejszym (dalej jestem) wolałem zdecydowanie pukawki, mniej krzywdy robiły, a o takim czymś jak strzelanie rekreacyjne nie było mowy, razem się trzeba było nawalać :mrgreen:
Obrazek
ODPOWIEDZ