Krem ochronny na zimę

Kącik złotych porad

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
maly
Post autor: maly »

Ja używam maści nagietkowej. Moim zdaniem lepsza jest taka w plastikowym pudełeczku niż w tubce. Tą w tubce kupujemy dla córki do smarowania dupki jak się odparzy w pieluszce icon_twisted Ta Ziaji w tubce jest rzadka a ta w pudełku jest jak smalec... Trzymaj ją blisko ciała to będzie się lepiej rozsmarowywała.
Jeśli jeden człowiek coś potrafi , to i ja mogę się tego nauczyć...!
mcbren
Post autor: mcbren »

Oliwka w żelu, bardziej wydajna i mniej upierdliwa niż zwykła. Kropla wystarczy na dłonie i twarz.
Awatar użytkownika
mgr_scout

Post autor: mgr_scout »

kup krem z serii "zimowa ochrona" etc. Grunt, żeby w składzie nie było wody
Awatar użytkownika
unabomber
Tytuł użytkownika: wirus homo sapiens
Post autor: unabomber »

Gęsi łój. icon_twisted Zdecydowanie nie do pobicia. W miejscach z grubą skórą łój starego skacpaniałego barana. Polecam też stosować na buty. icon_twisted
Zima weryfikuje.
Awatar użytkownika
Mazazel
Gadu Gadu: 9008350

Post autor: Mazazel »

Ja polecam masło karite/ shea. Czysty tłuszcz z pestki afrykańskiego drzewa (oczywiście nie chodzi o kremy z dodatkiem karite, tylko czysty produkt). Do dostania w sklepach internetowych i niektórych ze zdrową żywnością; w kosmetycznych sa głównie te spaprane produkty gdzie jest tylko kilka % karite. Świetnie działa na skórę przesuszona czy spękaną, na odmrożenia i oparzenai słoneczne, pękające usta, a też dla alergików, reagujących wysypką np na środki piorące- do złagodzenia tych objawów. Ma specyficzny lekki zapach tłuszczu (brak dodatkowych aromatów- nadaje się dla całej rodziny, tacie tez pożyczałam i zadowolony), trochę jest trudne w rozprowadzaniu (trzeba rozgrzać w dłoni) ale warto. Mnie na niedzielnym spacerku popękały usta do krwi i tym masełkiem je ratuje (a trzeba było użyć wcześniej;)).
Awatar użytkownika
slaq
Post autor: slaq »

Maść nagietkowa wymiata. Zakupiłem po wcześniejszym poleceniu Małego celem wypróbowania i już ze mną zostanie na długo.
Dzięki Mały ;-)
Awatar użytkownika
Fredi
Tytuł użytkownika: Fredne Zło..
Post autor: Fredi »

tłuste odżywianie, dzieki czemu i skóra będzie bardziej natłuszczona, a po za tym to tylko pomadka ochronna do ust.... i luz. :)
"Nie sztuką jest umrzeć, znacznie trudniej jest żyć."
Awatar użytkownika
wolf78
Gadu Gadu: 2813508

Post autor: wolf78 »

czyste masło kakaowe :-)
ODPOWIEDZ