idealna racja żywnościowa
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Zrozumiał, zrozumiał, to aluzja Mgr_scout
I skoro mowa o racjach żywnościowych: Myślę, że słowo IDEALNA to pojęcie względne, bo dla niektórych idealna będzie wtedy jeżeli będzie mała i lekka, żeby można ich było sporo zabrać. Jeszcze inni powiedzą, że nie liczy się masa, a jakość i ilość kalorii...Po prostu każdy musi znać podstawowe zasady żywienia, wiedzieć, co daje najwięcej pożytku w trudach wędrówki-oczywiście patrząc też na to co kto lubi jeść.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2009, 19:16 przez Kliwear79, łącznie zmieniany 1 raz.
aciepk, ojeja, nie wiedziałem! dzięęęęęks!
A tak po prawdzie to dobrze o tym wiem i nie ucz ojca dzieci robić
I powiedz mojemu żołądkowi że ma się najeść jednym MRE na cały dzień. Nie sądzę by Ci uwierzył, próbowałem go nie raz do tego przekonać ale jakoś średnio mi to wyszło.
Kliwear79, temat nie jest po to by stworzyć jedną idealną rację dla wszystkich ale po to by każdy mógł stworzyć dla siebie idealną rację.
A tak po prawdzie to dobrze o tym wiem i nie ucz ojca dzieci robić
Kliwear79, temat nie jest po to by stworzyć jedną idealną rację dla wszystkich ale po to by każdy mógł stworzyć dla siebie idealną rację.
- aciepk
- Tytuł użytkownika: UCePe ssie
Jakbyś napisał, że to jest jeden posiłek, a nie, że dla Ciebie jest to bym się nawet nie odzywał, ale cóż przepraszam, że żyjęmgr_scout pisze:aciepk, ojeja, nie wiedziałem! dzięęęęęks!
A tak po prawdzie to dobrze o tym wiem i nie ucz ojca dzieci robićI powiedz mojemu żołądkowi że ma się najeść jednym MRE na cały dzień. Nie sądzę by Ci uwierzył, próbowałem go nie raz do tego przekonać ale jakoś średnio mi to wyszło.
- NumLock
- Tytuł użytkownika: vel Numeryczny
Nie wyobrażam sobie np. 2 tygodniowego pobytu żywiąc się tylko MRE. Po pierwsze to po jakimś czasie to samo danie jedzone w kółko się znudzi. Tak samo jak po raz któryś odgrzewany schabowy
Po drugie to koszty wyżywienia dla jednaj osoby przez te 2 tygodnie są ogromne!
39zł (koszt MRE) *2 (dwa posiłki dziennie) *14 (2 tygodnie biwakowania) = 1092zł !!!!
Po trzecie mógłby ktoś zamieścić wagę jednej paczuszki?
Ja polecam jak moi poprzednicy- ryż lub makaron i jakieś dodatki (np. suszone mięso, suchary lub jakąś roślinkę
).
39zł (koszt MRE) *2 (dwa posiłki dziennie) *14 (2 tygodnie biwakowania) = 1092zł !!!!
Po trzecie mógłby ktoś zamieścić wagę jednej paczuszki?
Ja polecam jak moi poprzednicy- ryż lub makaron i jakieś dodatki (np. suszone mięso, suchary lub jakąś roślinkę
Przeczytaj pierwszy post tematu napisany przez jego założyciela - będziesz wiedział czego dotyczy temat. Dowiesz się, że dotychczas pisałeś nie na tematzipo_66 pisze:TEMAT CHYBA DOTYCZY idealnej racji żywnościowej !!?? a nie żywienie w terenie ??
Those who travel far must travel light.
http://just-hike.blogspot.com/
"Use dehydrated water whenever possible, despite the expense." - The Ultralighter
http://just-hike.blogspot.com/
"Use dehydrated water whenever possible, despite the expense." - The Ultralighter
-
wojtek007
- Gadu Gadu: 5804455
- Tytuł użytkownika: Wojtek136
Śniadanie:
suchary
pasztet w foli
serek topiony
herbata w termos
Obiad
2-3 kanapki zrobione rano
kolacja
zupka chinska + 2 goroce kubki (w jednej misce)
kasza z sosem miesnym
herbata
w czasie marszu
1 paczka cukierków
2 batony
2 gumy owocowe
Śniadanie:
suchary
pasztet w foli
serek topiony
herbata w termos
Obiad
2-3 kanapki zrobione rano
kolacja
zupka chinska + 2 goroce kubki (w jednej misce)
kasza z sosem miesnym
herbata
w czasie marszu
1 paczka cukierków
2 batony
2 gumy owocowe
Ostatnio zmieniony 18 paź 2010, 20:43 przez wojtek007, łącznie zmieniany 3 razy.
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
Po co jeszcze podgrzewać. Mało Ci na zimno pachnie?wojtek007 pisze: 2 goroce kupki
Wojtek Imienniku Mój! Ogarnij sobie tego posta, bo inaczej Brać Reconowa nie da Ci żyć. Jak się poprawisz, to skasuje te drwiny. Do tego czasu wszyscy mogą po tobie jechać...
I tak ogólnie staraj się bardziej, To już nie Twój pierwsza literowa wpadka...
F..k it, I'll Do It Myself!
- Abscessus Perianalis
- Gadu Gadu: 1505060
- Tytuł użytkownika: Dziki Dzik
wojtek007, istnieje funkcja edytuj w poście. Zacznij jej używać, albo dorobisz się ostrzeżenia, bo mam wrażenie że masz w nosie nie tylko użytkowników, ale i moderatorów. Za każdym razem, gdy ktoś zwraca Ci uwagę, to ją olewasz i zaczynasz durne tłumaczenia. Jeśli jakimś cudem nie rozumiesz, co mamy Ci do przekazania, to pisz na PW i proś o wyjaśnienia.
I zacznij wreszcie robić to, o co grzecznie proszą Cię ludzie o zielonym nicku, albo zacznę po prostu kasować Twoje posty.
I zacznij wreszcie robić to, o co grzecznie proszą Cię ludzie o zielonym nicku, albo zacznę po prostu kasować Twoje posty.
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz."
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
-
wojtek007
- Gadu Gadu: 5804455
- Tytuł użytkownika: Wojtek136
Abscessus Perianalis nie mam w nosie moderatorów i wiem że jest guzik edytuj małym dzieckiem nie jestem.
Abscessus Perianalis nie mam w nosie moderatorów i wiem że jest guzik edytuj małym dzieckiem nie jestem.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2010, 20:21 przez wojtek007, łącznie zmieniany 3 razy.
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
wojtek007, W nosie to ja mam takie maniery. A Ty dostajesz ostrzeżenie.
Zawsze musi być ten pierwszy raz! Dla Ciebie i dla mnie!
Pozwoliłem sobie małą statystykę zrobić. Naliczyłem przynajmniej 12 postów z bykami jak na na korridzie w w tych postach poczynając od Frediego, poprzez A.P, i jeszcze paru Modów byłeś upominany, i proszony o poprawienie błędów. Nic z tego nie wykonałeś.
A teraz Kolegów w nosie masz.... No to proszę!
I nie wyjeżdżać mi to z zaświadczeniem o dysleksji. Każda przeglądarka ma wbudowanie sprawdzanie pisowni, i jak się nie ma w nosie, to można szybko sprawdzić pisownie.
Przyznam Ci się że też mam poważne problemy z pisownią, ale zawsze przed opublikowaniem postu, patrzę co mi Chrome podkreślił na czerwono... Teraz mam 6 błędów, które zaraz poprawię.
Zawsze musi być ten pierwszy raz! Dla Ciebie i dla mnie!
Pozwoliłem sobie małą statystykę zrobić. Naliczyłem przynajmniej 12 postów z bykami jak na na korridzie w w tych postach poczynając od Frediego, poprzez A.P, i jeszcze paru Modów byłeś upominany, i proszony o poprawienie błędów. Nic z tego nie wykonałeś.
A teraz Kolegów w nosie masz.... No to proszę!
I nie wyjeżdżać mi to z zaświadczeniem o dysleksji. Każda przeglądarka ma wbudowanie sprawdzanie pisowni, i jak się nie ma w nosie, to można szybko sprawdzić pisownie.
Przyznam Ci się że też mam poważne problemy z pisownią, ale zawsze przed opublikowaniem postu, patrzę co mi Chrome podkreślił na czerwono... Teraz mam 6 błędów, które zaraz poprawię.
F..k it, I'll Do It Myself!