Strona 3 z 3
					
				
				: 09 sie 2011, 09:11
				autor: Klayman
				Napisz coś więcej o chlebku z ogniska. Jak długo piekłeś? Dorzucałeś świeżego Żary w trakcie czy zrobiłeś dużo na raz i zakopałeś w nim chlebek?
Mam wielką ochotę też taki chlebuś zmontować  

 
			
					
				
				: 09 sie 2011, 20:12
				autor: Mr. Wilson
				Piekłem około godziny, kilka razy rozgarniałem żar sprawdzając stan wypieku, przekręcałem też na drugą stronę. Ognisko paliłem na suchym, piaszczystym podłożu,  około godziny, żar był drobny, w trakcie dosypywałem piasku. Podczas wypieku nie dosypywałem świeżego żaru, nie dokładałem też opału.
			 
			
					
				
				: 24 sty 2014, 22:08
				autor: Hillwalker
				http://przepisnachleb.pl/
Porady dla początkujących. 
Pieczenie chleba, obok wytwarzania domowego alkoholu, powinno być podstawową umiejętnością zapobiegliwego faceta  

 
			 
			
					
				
				: 26 sty 2014, 10:35
				autor: Ursmar
				Pracownia wypieków 
Równie ciekawa strona, dużo przepisów- które co ważne, wychodzą. Sam sprawdzałem  
