A w kuchni szaleje... PIKUTEK!
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
 ):
):

)
 )A po co z szarotką nowy za prawie 4 dychy bodajże?cyntelfuga pisze:aaaaa nienawidzę was !zawsze gdy zaglądam do tego tematu mam ochotę kupić tego małego vicka z szarotką alpejską, ale studencki budżet mi nie pozwala !
 Jeśli potrzebujesz takiego scyzoryka, może pomyśl o kupnie używki za nieduże pieniądze, z kosztami ok. 20 zł. Aktualnie są takie aukcje na Allegro, przy czym zaznaczam, że sprzedawcy nie znam, więc nie reklamuję ani nie gwarantuję za niego a jedynie informuję o takiej opcji
 Jeśli potrzebujesz takiego scyzoryka, może pomyśl o kupnie używki za nieduże pieniądze, z kosztami ok. 20 zł. Aktualnie są takie aukcje na Allegro, przy czym zaznaczam, że sprzedawcy nie znam, więc nie reklamuję ani nie gwarantuję za niego a jedynie informuję o takiej opcji 
Kod: Zaznacz cały
 [quote]A po co z szarotką nowy za prawie 4 dychy bodajże? [/quote]  Ale chciałem pomóc podsuwając alternatywne rozwiązanie, szczególnie że dla mnie scyzoryk to sprzęt użytkowy a za drogiego i ładnego potem człowiekowi żal ostro używać
 Ale chciałem pomóc podsuwając alternatywne rozwiązanie, szczególnie że dla mnie scyzoryk to sprzęt użytkowy a za drogiego i ładnego potem człowiekowi żal ostro używać  W sumie żałuję, że jak miałem okazję na zlocie w Darłowie kupić Classic'i po 3 zł nabyłem tylko 2-było kupić więcej i poupychać w aucie, apteczce, przy kluczach itd
 W sumie żałuję, że jak miałem okazję na zlocie w Darłowie kupić Classic'i po 3 zł nabyłem tylko 2-było kupić więcej i poupychać w aucie, apteczce, przy kluczach itd 
 ) z ostrzem, pilniczkiem i nożyczkami. Nie wiem jaki to model, ale do delikatnych i precyzyjnych prac sprawdza się nieźle
 ) z ostrzem, pilniczkiem i nożyczkami. Nie wiem jaki to model, ale do delikatnych i precyzyjnych prac sprawdza się nieźle  Teraz planuje kupić sobie Huntsmana
 Teraz planuje kupić sobie Huntsmana 
 http://www.morgan.medievalimperium.com/ ... ana/11.jpg
 http://www.morgan.medievalimperium.com/ ... ana/11.jpg , a wymiana....wiesz, że to już nie to samo i serwis sam to odradza, dla producenta to pikuś wytworzyć dwa, trzy rodzaje tego scyzoryka zmieniając kilka funkcji.....wydaje mi się że Vick jako firma niestety spoczeła na laurach i nie słucha klientów.
, a wymiana....wiesz, że to już nie to samo i serwis sam to odradza, dla producenta to pikuś wytworzyć dwa, trzy rodzaje tego scyzoryka zmieniając kilka funkcji.....wydaje mi się że Vick jako firma niestety spoczeła na laurach i nie słucha klientów. 
bardziej mi się przyda możliwość dokręcenia tarczy z przerzutkami, terkoczącej półeczki w pociągu, rozkręcenia karabinu (pardą "repliki"). Wszystko oczywiście zależy od konkretnych sytuacji, ale ja w swoim scyzoryku mam śrubokręt i jestem o wiele szczęśliwszy niż kiedy miałem wersje z korkociągiem. Ale to może dlatego że nie jeżdżę do lasu z winemFredi pisze:nie chodzi o "koniecznie" - tylko np. aby zrobić pannie romantyczną niespodziankę na wycieczce terenowej

Korzystam często, nie zauważyłem.Fredi pisze:sęk w tym, że ten śrubełek jest źle umiejscowiony i ma bardzo wąskie zastosowanie, a przy próbie odkręcania - lubi się składać....