jest bezpieczny nie widać zapalnika
 jest bezpieczny nie widać zapalnika  . Zbieram miliatria z naciskiem na granaty
. Zbieram miliatria z naciskiem na granatyModeratorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
 ,do dziś nie wiem dlaczego i po co ktoś to zostawił. Kiedyś znalazłem starego składaka  100% sprawny,wystarczyło łańcuch naoliwić Mój ojciec znalazł kiedyś w lesie pół litra i pół paczki 'Malboro"
 ,do dziś nie wiem dlaczego i po co ktoś to zostawił. Kiedyś znalazłem starego składaka  100% sprawny,wystarczyło łańcuch naoliwić Mój ojciec znalazł kiedyś w lesie pół litra i pół paczki 'Malboro"  Ja widać w lesie różne rzeczy można znaleźć.O świerszczykach i damskiej bieliźnie już nie wspomnę.
 Ja widać w lesie różne rzeczy można znaleźć.O świerszczykach i damskiej bieliźnie już nie wspomnę. 

Ten pierwszy to na 100% sowiecki granat zaczepny RG-42. Co do drugiego, to po charakterystycznym, kratkowanym wzorze skorupy sądzę, że jest to niemiecki Stielhandgranate M43KuKu pisze:Zrób lepsze zdjęcia i mi je wyślij. Po mojemu ten drugi to M24 z nakładką odłamkową ale głowy uciąć nie dam jutro zapytam się mojego mistrza w tej dziedzinie to mi powieA pierwszy to też M24 raczej

Wśród ludzi poszukujących militariów takie znaleziska nazywane są 'urwiłapkami', sam sobie dopowiedz dlaczego...soohy pisze:co do znalezisk takich granatów czy czegoś tam. Jak się znajdzie to z prawnego pkt widzenia można sobie go trzymać w domu?

zajmij się nim dobrze. Może będzie z tego cacuszko
 zajmij się nim dobrze. Może będzie z tego cacuszko